Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки під час карантину працюватимуть по-новому

Реклама

Банківська система України працюватиме по-новому через карантин. Про це повідомило профільне видання "FINANCIAL CLUB".

Приватбанк

Приватбанк проводить регулярне прибирання з використанням дезінфікуючих засобів в 1 900 відділеннях, офісах і транспортних засобах. У відділеннях встановлена додаткова санітарна година з 12:30 до 13:30, а робота у вихідні обмежена. Банк рекомендує клієнтам відділень чекати своєї черги на свіжому повітрі. Співробітники банку, які не задіяні в підтримці критично важливих сервісів і обслуговуванні клієнтів, перейшли на дистанційний режим роботи.

Приватбанк продовжить дію карток для виплат (для зарплат, пенсійні, соціальні карти) на 90 днів, якщо закінчення терміну дії карти доводиться на період карантину.

З 18 березня Приватбанк не продає готівкову валюту, а лише проводить безготівкові валютообмінні операції фізосіб в онлайн-банкінгу Приват24 і мережі терміналів самообслуговування. Готівкову валюту в касах можуть отримати власники валютних депозитів, термін дії яких завершується за попереднім замовленням. Дефіцит викликано припиненням імпорту авіаційним транспортом банкнотів доларів США.

Приймайте актуальні і зважені рішення в період кризи на базі виключно актуальної і достовірної інформації з ІТ-продуктами ЛІГА :ЗАКОН. Скористайтеся АНТИКРИЗОВИМ пакетом і працюйте командою в єдиному інформаційно-правовому полі. Оберіть пакет або замовте консультацію менеджера прямо зараз.

Ощадбанк

Ощадбанк ввів санітарну годину і додаткову дезінфекцію робочих місць, приміщень відділень, кас перерахунку, інкасаторських автомобілів. Банк також визнав наявність дефіциту готівкової іноземної валюти.

Для черг введені окремі правила: потрібно дочекатися своєї черги на вулиці, якщо у відділенні вже знаходиться 3-5 відвідувачів; треба дотримуватися дистанції мінімум 1 м від присутніх; обробляти руки дезінфікуючими засобами і не ходити у банк в хворобливому стані.

Окрему заяву банк зробив відносно внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Незважаючи на закриття КПВВ через введення карантину, усі соціальні виплати і пенсії нараховуватимуть. На цей період тимчасово скасовується необхідність підтверджувати перебування громадянами ВПО на підконтрольній Україні території. З 17 березня на період дії карантину і обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням COVID-19, витратні операції за поточим рахунку ВПО в Ощадбанку не блокуватимуться, якщо власник рахунку не пройшов фізичну ідентифікацію.

Укрексімбанк

Укрексімбанк ввів технічні перерви для санітарної обробки приміщень. Банк до "стабілізації ситуації в країні і вирішення питання по забезпеченню банківської системи достатнім об'ємом готівкової іноземної валюти" продає валюту тільки для безготівкових операцій: пролонгація депозитів; купівля валюти для розміщення депозиту на 3 місяці і більше, для поповнення поточних/карткових рахунків; переказ коштів в іноземній валюті на рахунки клієнтів.

Отримання переказів у міжнародних системах MoneyGram і Western Union (за тимчасової відсутності в касі суми готівкової іноземної валюти, достатньої для виплати переказу) можливо за умови зарахування суми переказу на поточний/картковий рахунок клієнта в іноземній валюті, або виплати переказу в національній валюті за курсом банку, встановленому на день здійснення операції.

Укргазбанк

Укргазбанк залишив працювати усі відділення в штатному режимі і без яких-небудь обмежень для клієнтів. Усі приміщення банку регулярно дезінфікуються, відвідувачі перевіряються на підвищену температуру і забезпечуються засобами дезінфекції рук, а співробітники банку забезпечені засобами індивідуального захисту. Більшість відділень обладнано пристроями для дезінфекції готівки.

Райффайзен Банк Аваль

З 19 березня в усіх відділеннях Райффайзен Банку Аваль вводиться режим обслуговування за попереднім записом через Інформаційний центр банку: для приватних клієнтів телефон - 0800500500; бізнес-клієнтів - 0800505045; преміум-кліентів - 0800500500 або через персонального менеджера.

Відділення працюють в містах з 10:00 до 16:00 з перервою 13:00-14:00, в районних центрах (менше 50 тис. населення) 9:00 до 15:00 з перервою 12:00-13:00. Банк проводить додаткові технічні перерви для дезинфекції і провітрювання приміщень. 20 березня не працювали тільки 4 відділення.

Банк прийняв рішення про частковий перехід на режим дистанційної роботи зі збереженням безперервності усіх операційних процесів. Велика частина персоналу підрозділів підтримки банку працює віддалено. Кількість працівників, які повинні працювати у відділеннях, значно зменшена. Скасовані відрядження, зустрічі. У відділеннях роблять перерви для провітрювань і дезінфікуючих прибирань, співробітники забезпечені дезінфікуючими засобами, захисними масками.

На період карантину банк припинив продаж валюти в касах банку, рекомендує купівлю онлайн. Але в касі можна отримувати готівку зі своїх рахунків, значні суми необхідно буде замовити заздалегідь.

Розрізняйте фейкові новини і відстежуйте інформацію з надійних джерел в системі Semantrum. Система відстежує понад 20 телеканалів, 1 800 інтернет і друкованих ЗМІ, 15 радіостанцій в реальному часі. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum на 14 днів і забезпечте себе достовірною інформацією.

Альфа-банк

Через відсутність постачань банкнот іноземної валюти в Україну, Альфа-банк припинив продавати і видавати клієнтам готівкову валюту, але продовжив її купувати через каси. Фізособи можуть купити валюту онлайн. Видачу готівкового долара з клієнтських рахунків (поточних, у тому числі карткових, депозитних, ощадних) тимчасово припинено. Операції з готівковим євро і гривною - без обмежень. Банк додав в мобільний банкінг опцію конвертації доларів в євро, які можна зняти в касі.

ПУМБ

З 18 березня ПУМБ тимчасово припинив розгляд нових заявок на оформлення кредитів готівкою і кредитних карт з метою зменшення кількості відвідувачів відділень і мінімізації контактів.

Банк закликає відвідувачів відділень дотримувати дистанцію не менше 1 м від інших, а в зоні самообслуговування 24/7 може знаходитися тільки 1 людина. Якщо у відділенні більше 3-5 клієнтів, банк просить інших чекати свою чергу на вулиці на безпечній відстані.

На період з 18 березня по 5 квітня граничний час роботи відділень у робочі дні складає 18:00 (робота з клієнтами і касове обслуговування - 17:30) перерва - 13:00 - 14:00. Банк щодня дезінфікує приміщення і відділення, стежить за станом здоров'я співробітників, робить перерви в роботі відділень для профілактичних заходів: 11:00-11:15 і 16:00-16:15. Субота і неділя - вихідні дні.

Графік відділень з режимом роботи 8:00-17:00 і 8:30-17:30 не змінюється, але встановлюється фіксований час перерви - з 13:00 до 14:00; через кожні 2 години роботи перерва 15 хвилин для санітарних заходів. У зв'язку з припиненням діяльності метрополітену, у відділеннях Києва робота у робочі дні з 10:00 до 16:00 (касове обслуговування - до 15:30) без фіксованої перерви; через кожні 2 години роботи перерва 15 хвилин для санітарних заходів. Вихідні дні - субота, неділя.

Укрсіббанк

Укрсіббанк з 17 березня ввів тимчасові обмеження на допустиму кількість одночасного перебування клієнтів в приміщенні відділень: від 3 до 5 осіб залежно від розміру приміщення. З 18 березня усі відділення працюють з 10:00 до 16:00, перерва з 13:00 до 14:00, субота, неділя - вихідні дні.

ОТП

ОТП Банк змінив з 17 березня по 3 квітня графік роботи відділень: робота з клієнтами з 09:00 до 17:00, операційна каса - з 9:30 до 16:00. Не працюватимуть денні каси продовженого дня і каси в післяопераційний час. Відділення "Набережне" в Києві в цей період працюватиме з 10:00 до 17:00.

Креді Агріколь Банк

Креді Агріколь Банк в усіх відділеннях ввели санітарну годину в період з 13:00 до 14:00 щодня. На цей період відділення закривається для клієнтів, проводяться заходи по його дезінфекції, провітрювання, у відділеннях є санитайзер і введено контроль черги з очікуванням поза банком.

Скасовується післяопераційна робота відділень: усі відділення працюватимуть з клієнтами з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 17:00. Тимчасово закриті з 19 березня на період карантину 17 відділень. Але 85% відділень працюють в стандартному режимі, в містах працює мінімум одне відділення.

Ставте на моніторинг необхідні компанії в CONTR AGENT і оперативно дізнайтеся про зміну керівного складу контрагента, початок процедури банкрутства або заборгованість в особистому кабінеті або електронним листом. Усі дані оновлюються з більше 40 державних реєстрів і відкритих джерел. Поставити на моніторинг зараз.

Також читайте:

Нацбанк забезпечить 10 українських банків валютою: перелік;

Готівкову валюту в касах Приватбанку зможуть отримати тільки власники валютних депозитів;

Частину комуналки за період карантину сплатить держава;

Як діють великі мережі супермаркетів в умовах карантину;

Які права у працівників під час карантину;

Рада визнала карантин форс-мажорною обставиною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини