Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд перенесе розгляд справи через карантин, незважаючи на пропуск терміну подачі клопотання

Реклама

Суд може перенести розгляд справи на інший день через карантин, навіть якщо особа пропустила процесуальні строки для подання клопотань.

Відповідне положення міститься в ухвалі Східного апеляційного господарського суду від 6 квітня 2020 року № 922/3945/19.

Справу до розгляду було призначено на 6 березня 2020 року. Встановлено сторонам строк до 31 квітня 2020 року для подання заяв, клопотань, тощо.

Обставини справи

3 березня 2020 року від представника ТОВ надійшло клопотання про відкладення розгляду справи через поширення на території України пандемії коронавірусу COVID-19, який має високу небезпеку для здоров'я людей та наслідком захворювання є підвищена смертність хворих, у зв'язку з чим на території України введено карантин, яким Міністерством охорони здоров'я України рекомендовано обмеження контактування між фізичними особами з метою дотримання правил епідеміологічної безпеки. Також просить вважати вказані обставини поважними для відкладення розгляду справи на іншу дату, яку визначити врахувавши строк дії карантинних заходів. Про дату судового засідання повідомити представника відповідача.

Позиція суду

Враховуючи визначений Урядом строк закінчення карантину, введеного у зв'язку із запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, беручи до уваги положення ст. 29 Закону "Про захист населення від інфекційних хвороб", рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 квітня 2020 року, з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та убезпечення населення від вказаної особливо небезпечної інфекційної хвороби, колегія суддів вважає що доводи, викладені у клопотанні ТОВ є поважними, у зв'язку з чим, з метою створення сторонам необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи та необхідності забезпечення повного, всебічного та об'єктивного дослідження усіх матеріалів справи та доказів на їх підтвердження, вважає за необхідне клопотання ТОВ про відкладення розгляду справи задовольнити та відкласти розгляд справи.

Також читайте:

Яких доказів достатньо для підтвердження порушення особою умов самоізоляції

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини