Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

28 квітня ринок онлайн-платежів може зупинитися (оновлено)

Реклама

Українська асоціація платіжних систем у коментарі виданню Ua.News повідомила, що з 28 квітня 2020 року учасники фінансового ринку будуть змушені припинити свою діяльність.

Буде неможливо отримати грошовий переказ, оплатити послуги та скористатися безготівковими коштами.

Експерти прогнозують розхитування фінансової системи через Закон про фінмоніторинг, який впроваджує низку змін вже наприкінці квітня.

Зокрема, для того, щоб здійснити переказ коштів або оплатити послуги онлайн, людям потрібно буде пройти процедуру повної ідентифікації. За словами представників Асоціації, сьогодні Нацбанк не затвердив чітких рекомендацій щодо процедури дистанційної ідентифікації, а можливість зробити її дистанційно бачить виключно через BankID , але до цього способу підключено лише 14 банків.

Новий Закон скасовує старі правила, але не надає альтернативних, зрозумілих ринку і прийнятних для реалізації правил роботи. Отже, після 28 квітня всі учасники фінансового ринку будуть змушені або працювати з порушеннями, або припиняти свою діяльність до появи чітких правил роботи.

Зверніть увагу! НБУ висловив свою позицію з даного питання. З роз'ясненням регулятора можна ознайомитися за посиланням

Читайте також: Аналіз нового Закону про фінмоніторинг від KPMG Law Ukraine

Зверніть увагу. IT-компанія ЛІГА:ЗАКОН створила на підтримку українського бізнесу екосистему хмарних продуктів LIGA360. Вона поєднує єдиний робочий простір, чат із командою, аналіз законодавства та медійного кола, зміни в діяльності партнерів, клієнтів та конкурентів, можливість сформувати персональне комплексне рішення для свого сегменту та спільно з командою оцінювати бізнес-ризики. 

Ви можете замовити повнофункціональний тестовий доступ до LIGA360 вже зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини