Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдерство: прокуратура викрила схему захоплення підприємства у столиці

Реклама

Прокуратурою міста Києва повідомлено підозру приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу в пособництві у шахрайському заволодінні нерухомим майном в особливо великих розмірах.

У жовтні 2017 року приватний нотаріус, діючи в інтересах третіх осіб, на підставі підроблених документів незаконно змінив керівника приватного товариства на підставну особу шляхом внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Надалі, на підставі підробленого акту приймання-передачі один з об'єктів нерухомості на вул. Московській у Києві, що належав вказаному товариству площею 900 кв м та перебував під арештом, був незаконно переданий у власність іншому товариству і в той же день за пособництва приватного нотаріуса перепроданий.

Реальним власникам цього майна завдано шкоду у сумі 8,4 млн гривень.

У ході слідства також з'ясувалося, що особи, які фігурують у правочинах у якості нових власників, участь у вказаних оборудках не брали.

Читайте також:

Рейдери намагалися присвоїти 10 квартир в Києві

Безпека бізнесу під час карантину: як уникнути рейдерської атаки

Швидко реагувати на спроби рейдерського захоплення в умовах карантину можна за допомогою сервісу SMS-МАЯК, який повідомляє не лише про зміни, що сталися, але і про спроби внести такі зміни.

IT-сервіс доступний також в екосистемі з управління ризиками LIGA360, яка об`єднує всі продукти ЛІГА:ЗАКОН у спільному середовищі для управління ризиками. Замовляйте безкоштовний повнофункціональний тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини