Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Антикарантинне" звільнення від ПДВ: які вимоги та критерії

Реклама

Податківці, отримавши багато запитань від платників податків щодо звільнення від оподаткування операцій з постачання товарних позицій, включених до Переліку № 224 постановою Кабміну № 271, надали відповіді на них у Інформаційному листі № 10.

Які критерії та вимоги до товарів мають бути дотримані, щоб мати право на застосування режиму звільнення від оподаткування, встановленого пунктом 71 підрозділу 2 розділу ХХ ПК?

Головний критерій для застосування пільги з оподаткування - включення товару до переліку № 224.

Разом з тим, Постанова № 271 запроваджує додаткові критерії щодо товарів, як мають бути дотримані для застосування режиму звільнення від оподаткування ПДВ як при ввезенні, так при виробництві та постачанні їх на митній території України. Ці критерії для цілей застосування пункту 71 підрозділу 2 розділу ХХ Кодексу мають в повній мірі виконуватися з дати набрання чинності Постанови № 271.

Так, наприклад, для віднесення товарів, зазначених у розділі «Медичні вироби, медичне обладнання та інші товари, що необхідні для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19», до товарів, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19 , які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування на додану вартість, повинно бути:

- подано декларацію про відповідність та нанесено на товар або на його упаковку, а також на супровідні документи, якщо так документи передбачені відповідним технічним регламентом, знак відповідності технічним регламентам згідно з правилами та умовами його нанесення, визначеними у відповідних Технічних регламентах, затверджених постановами Уряду;

- подано повідомлення Міністерства охорони здоров'я про введення в обіг та/або експлуатацію медичних виробів (медичних виробів для діагностики in vitro, активних медичних виробів, які імплантують), стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів, або повідомлення Державної служби з питань праці про введення в обіг засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів.

Ефективна робота на карантині - це реальність! Компанія ЛІГА:ЗАКОН розробила комплексну екосистему інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360, яка надає весь необхідний інструментарій для піддприємця, юриста, бухгалтера та фахівців інших спеціальностей. Отримайте тест і переконайтеся, що віддалена робота не стане на заваді продуктивної роботи.

Також читайте:

Чи змінилися строки для подання скарг до податкової;

Податківці роз'яснили особливості сплати плати за землю на період карантину;

Від ПДВ звільняються навіть ті ліки, які ввезені до 17 березня;

Бізнес отримає податкові преференції за допомогу іншим під час карантину.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини