Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На які податки не поширюється дія "антикризових" законів

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що 2 квітня 2020 року набрав чинності Закон № 540-ІХ, відповідно до якого порядок застосування штрафних санкцій, визначений попереднім Законом № 533-ІХ від 17 березня 2020 року , не зазнав змін.

Так, встановлений мораторій на застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, які вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, не поширюється на санкції за порушення нарахування, декларування та сплату податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати.

Тобто ні Закон № 533-ІХ, ні Закон № 540-ІХ не звільняють платників від сплати ПДВ, акцизного податку, рентної плати та від застосування до них фінансової відповідальності за несплату (несвоєчасну сплату) податкових зобов'язань з ПДВ, акцизного податку, рентної плати.

Нагадає підприємцям, коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

Враховуючи зазначене, Головне управління ДПС у м. Києві наголошує, що 30 квітня 2020 року є граничним терміном для сплати таких податків за березень 2020 року:

- податку на додану вартість;

- акцизного податку;

- рентної плати за:

1) користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;

2) користування радіочастотним ресурсом України;

3)транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України;

4) транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Також читайте:

Терміни проведення камеральних перевірок збільшено через карантин

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини