Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ID-картка та закордонний біометричний паспорт у "Дії" відтепер доступні кожному

Реклама

Електронні версії ID-картки та закордонного біометричного паспорта вже доступні усім громадянам України у мобільному застосунку "Дія" після місяця тестування громадянами.

Про це повідомили у Мінцифри.

Чому Мінцифри пишається цим проектом

Україна - одна з перших у світі держав, де можливо користуватися е-паспортом без потреби пред'являти паперового чи пластикового аналогу. І перша в світі, що надає найбільш повний перелік життєвих ситуацій застосування цифрового паспорту.

Чи є паспорт у смартфоні аналогом паперовому

Паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових та пластикових документів та мають таку ж юридичну силу, що засвідчує постанова Кабінету Міністрів № 278 “Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування паспорта громадянина України у формі картки в електронному вигляді та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в електронному вигляді”, прийнятої 15 квітня.

Е-паспорт посвідчує особу громадянина там само, як і ID карта чи біометричний закордонний паспорт всередині країни. Загалом таких паспортів, починаючи з 1 січня 2015 року, видано подан 19,6 млн українців.

Можливості

Вже зараз, в умовах карантину, цифрові паспорти можна використовувати як посвідчення особи на випадок, якщо зупинить поліція. Крім того, з електронним документом у межах України можна отримувати поштові послуги та проводити банківські операції, підтвердити досягнення повноліття при купівлі в магазині сигарет чи алкоголю, отримати медичні послуги та багато іншого.

За цифровим паспортом також можна скористатися бібліотекою, отримати послуги зв'язку, входити в адмінбудівлі та отримувати державні послуги у ЦНАПах, на порталі "Дія" або для одержання коштів при поверненні товару.

Цікаво

Електронний паспорт у "Дії" формується автоматично, за умови наявності усіх необхідних відомостей про відповідний документ в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Цифровий паспорт - більш надійний, ніж паперовий та не менш надійний, ніж пластиковий. Щогодини мобільний застосунок "Дія" оновлює інформацію про документи в реєстрах, а кожні три хвилини формується унікальний QR-код, за яким з будь-якого смартфону, де встановлено "Дію", можна перевірити паспорт.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Також читайте:

Паспорт в смартфоні прирівняли до паперового: Кабмін прийняв постанову щодо застосунку "Дія";

Як онлайн продовжити дію водійського посвідчення, виданого уперше на 2 роки: алгоритм дій;

Паспорт в смартфоні: "Дія" оголосила про реєстрацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини