Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Паперове свідоцтво про право власності збираються повернути

9 серпня 2016, 15:20
126
0
Автор:
Реклама

Міністерство юстиції підготувало ряд ініціатив по припиненню спроб рейдерських захоплень бізнесу і майна.

По-перше, планується повернути свіоцтва про право власності на об'єкт нерухомості. У добровільному порядку власник майна зможе звернутися до держреєстратора і отримати на паперовому бланку свідоцтво про право власності. У реєстрі паралельно буде зроблена відмітка і внесений номер свідоцтва. Наступна реєстраційна дія без представлення цього свідоцтва реєстраторові буде неможливою.

По-друге, передбачено часткове звуження принципу екстериторіальності при реєстрації. Зокрема, під час реєстрації нерухомості нотаріуси, так само як і інші реєстратори проводитимуть реєстраційні дії в межах області, де розташовано таке майно. Також межами області буде звужено право реєстраторів проводити зміну керівника або учасників компанії. В той же час, реєстрацію бізнесу можна буде провести по всій країні.

Крім того, в парламенті зареєстрований законопроект про обов'язковому нотаріальному посвідченні зміни керівника або учасників компанії, а також продажі частки підприємства.

Також буде ускладнений процес відкриття нового розділу в реєстрі нерухомості : недобросовісні реєстратори не зможуть вже зареєстроване майно реєструвати на іншого власника, відкривши нову главу в реєстрі.

Паралельно буде посилена карна відповідальність.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини