Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати планують завтра проголосувати за скасування подвійного ЄСВ

Реклама

Сьогодні, 12 травня, Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти проект Закону про внесення змін до Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо усунення дискримінації за колом платників) (№ 2166) в другому читанні та в цілому, як Закон України з техніко-юридичним опрацюванням.

З текстом цього та інших законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Комітетом було опрацьовано 36 пропозицій, з них враховано у повному обсязі, частково або по суті - 25 пропозиції та запропоновано на відхилення - 11 пропозицій.

Враховані пропозиції стосуються, зокрема:

- усунення подвійного стягнення єдиного соціального внеску за себе із фізичних осіб-підприємців, якщо вони одночасно перебувають на обліку, як самозайняті особи, або із фізичних осіб-підприємців та/або самозайнятих осіб, що перебувають у трудових відносинах з роботодавцем, що сплачує за них єдиний соціальний внесок у розмірі не меншому ніж мінімальний страховий платіж;

- надання за самостійною заявою платникам єдиного внеску, після визволення та/або після закінчення лікування (реабілітації), звільнення від виконання обов'язків платника єдиного внеску на весь період їх незаконного позбавлення волі на території проведення антитерористичної операції.

Відхилені пропозиції стосуються, зокрема, звільнення від сплати єдиного соціального внеску осіб, що отримують державну допомогу, передбачену Законом «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» або перебувають у відпустці без збереження заробітної плати відповідно до пункту 3 частини першої статті 25 Закону «Про відпустки».

Верховна Рада прийматиме рішення щодо проекту Закону № 2166 на своєму засіданні завтра, 13 травня.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини