Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Накопичувальна пенсійна система може з'явитися в Україні до 2021 року

Реклама

Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України, допускає впровадження накопичувального рівня пенсійної системи до 2021 року.

Про це він сказав в інтерв'ю агенству «Інтерфакс-Україна».

«Зараз всі просять знизити ЄСВ, але якщо нічого не змінювати, то через 15 років ЄСВ в Україні буде вдвічі більше, ніж сьогодні. Який бізнес сюди прийде? Тому накопичувальна система - це єдиний шлях для майбутніх пенсіонерів отримувати достойну пенсію, а для бізнесу - зберегти адекватне навантаження.», - розповів Шмигаль.

Нагадає підприємцям, коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

Як це працює

2% від теперішнього ЄСВ виділяється в накопичення, не збільшуючи навантаження ні для фірми ні для людини, і ще 2% береться з ПДФО. Ці 4% дають змогу в сьогоднішніх цінах при виході на пенсію отримати 1 млн грн.

Три варіанти забрати гроші

Обговорюється такі варіанти того, як пенсіонер може забрати гроші:

1) взяти одразу, тобто при досягненні пенсійного віку;

2) розтермінування виплат на 5-10 років;

3) довічне утримання, там теж буде певна фіксована сума. Це виходить такий собі пенсійний депозит, де частину забезпечує держава, другу частину може докладати сама людина.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини