Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як повернути помилково або надміру сплачений ПДВ

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що суб'єкт господарювання має право повернути помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання з ПДВ та пеню, які були перераховані до бюджету за умови відсутності податкового боргу.

Помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання з ПДВ та пеня, які були зараховані до бюджету з рахунка платника в системі електронного адміністрування підлягають поверненню шляхом перерахування таких коштів виключно на рахунок в СЕА ПДВ.

Згідно з ст. 43 Податкового кодексу обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання з ПДВ є подання платником податків заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.

Платник податків подає заяву у довільній формі, в якій зазначає напрям перерахування коштів: на поточний рахунок платника податків в установі банку; на погашення грошового зобов'язання та/або податкового боргу з інших платежів, повернення у готівковій формі коштів за чеком у разі відсутності у платника податків рахунка в банку.

У разі повернення надміру сплачених податкових зобов'язань з ПДВ, зарахованих до бюджету з рахунка платника податку в системі електронного адміністрування ПДВ у порядку, визначеному п. 200 прим. 1.5 ст. 200 прим. 1 ПКУ, такі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в СЕА ПДВ, а у разі його відсутності на момент звернення платника податків із заявою на повернення надміру сплачених податкових зобов'язань з ПДВ чи на момент фактичного повернення коштів - шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

Звітність - не проблема з REPORT. Сервіс онлайн-звітності містить актуальні форми, підказки до заповнення, а також найзручнішу систему керування ПДВ. Замовляйте тестовий доступ на 7 днів та переконайтеся самі.

Антикризові командні рішення в режимі карантину! ЛІГА:ЗАКОН презентувала LIGA360 - комплексне рішення для всіх фахівців компанії: бухгалтерів, юристів, кадровиків, піарників, яке об'єднує команду в єдиному просторі зі зручним функціоналом для управління ризиками. Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360, якщо ви вже користуєтеся продуктами ЛІГА:ЗАКОН або обирайте ідеальне рішення персонально для вашої компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини