Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Індивідуальну податкову консультацію тепер можна отримати онлайн

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відтепер індивідуальні податкові консультації можуть надаватися платнику не лише в усній, паперовій, а й в електронній формі.

Звернення для отримання індивідуальної податкової консультації в електронній формі необхідно завіряти кваліфікованим електронним підписом.

Рекомендуємо ознайомитися: На порталі "Дія" можна підписати документ за допомогою ЕЦП: популярні питання

Індивідуальні податкові консультації надаються:

- в усній формі - податкові органи (центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його територіальні органи) (п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПК), а також державні податкові інспекції;

- у паперовій та електронній формах - податкові органи (центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його територіальні органи) (п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПК), крім державних податкових інспекцій.

Терміни

Строк на надання платникові податків індивідуальної податкової консультації становить 25 календарних днів. Однак, уповноважена особа центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, може прийняти рішення про продовження строку розгляду звернення на 15 календарних днів, про що повідомляє платнику податків у порядку, визначеному статтею 42 ПК. Раніше продовжити строк розгляду звернення можна було на 10 календарних днів.

Такі зміни внесені Законом 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Що має містити звернення

Звертаємо увагу, що звернення платників податків на отримання індивідуальної податкової консультації у паперовій або електронній формі повинно містити:

- найменування для юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові для фізичної особи, податкову адресу, а також номер засобу зв'язку та адресу електронної пошти, якщо такі наявні;

- код згідно з ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);

- зазначення, в чому полягає практична необхідність отримання податкової консультації (наведення фактичних обставин);

- підпис платника податків або кваліфікований електронний підпис;

- дату звернення.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити безкоштовний повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини