Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада підтримала законопроект щодо можливості змінювати по батькові

Реклама

Сьогодні, 3 червня, на своєму пленарному засіданні Верховна Рада ухвалила за основу законопроект № 2450, завдяки якому українці зможуть змінювати не лише ім'я та прізвище, а й по батькові.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в відповідному модулі ІПС ЛІГА :ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

На даний час змінити по батькові можна тільки в тому разі, якщо батько змінив власне ім'я або ж якщо відомості про нього як про батька дитини виключили з актового запису про її народження.

Відповідно до законопроекту:


• змінити по батькові можна буде особам від 16 років;
• змінити по батькові з 14 років можна тільки за згодою батьків;
• якщо над 14-річною особою встановлено опіку, зміна прізвища, власного імені та по батькові здійснюватиметься за згодою опікуна;
• якщо один із батьків буде проти зміни по батькові дитини, питання може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

Стежте за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернету і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини