Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому після карантину потрібна реструктуризація кредитів - Катерина Рожкова

Реклама

Зараз банки надають позичальникам кредитні канікули, а це не реструктуризація, а невелика відстрочка, реструктуризація почнеться тоді, коли завершиться карантин.

Про це в інтерв'ю FinClub розповіла перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

“Так, дійсно, прострочення повільно зростає. Але це пов'язано з тим, що по суті реструктуризація кредитів ще не почалася. Зараз банки надають позичальникам кредитні канікули, а це не реструктуризація, а невелика відстрочка. Ми дали банкам право не відносити ці кредити до дефолтних. Але оскільки кредити не погашені в строк, банки відображають їх на балансі як прострочені. Щоб прострочення зникло, потрібно продовжити терміни погашення кредиту, тобто провести повноцінну реструктуризацію. Поки немає сенсу це робити: ніхто не знає, коли точно закінчиться карантин, в якому обсязі будуть зніматися обмеження і коли економіка повноцінно запрацює”, - зазначила Рожкова.

Крім того пані Рожкова зазначила зазначила, що реструктуризація почнеться тоді, коли завершиться карантин і відновиться колишній ритм життя, запрацюють підприємства і люди повернуться на роботу. Завдяки змінам до закону про фінмон можна буде швидко підписати дистанційно договір і зняти всі питання.

Також вона сказала, що для великого бізнесу повинен бути індивідуальний підхід. Для населення, приватних підприємців, мікро- та малого бізнесу підхід до реструктуризації повинен бути портфельним, тобто стандартним.

Заказать полный тестовый доступ на 4 суток к LIGA360 и ключевых продуктов ЛІГА:ЗАКОН можно здесь.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала всі продукти компанії ЛІГА:ЗАКОН в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати всю команду для спільного управління ризиками та пошуку нових можливостей в режимі віддаленої роботи.

Замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 та ключових продуктів ЛІГА:ЗАКОН можна тут.

Також читайте:

Кредитні канікули: які документи треба надати банку;

Чи зменшується сума боргу за кредитних канікул: роз'яснює Нацбанк;

ПриватБанк запровадив кредитні канікули для деяких позичальників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини