Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення масочного режиму каратимуть більш суворо

Реклама

В Уряді планують посилити адміністративну відповідальність за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті для недопущення різкого зростання кількості хворих на COVID-19.

Про це повідомили на Урядовому порталі.

Звертаючись до голів ОДА, очільник Уряду наголосив, що зараз дуже важливо тримати епідемію під контролем, особливо враховуючи той факт, що послаблення карантинних заходів, на жаль, суспільством сприймається як скасування карантину.

«Людям треба роз'яснювати ці питання. Щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання Уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті. Дуже важливо постійно комунікувати з суспільством з метою дотримання цих соціальних заходів», - підкреслив Денис Шмигаль.

В питанні закупівлі засобів індивідуального захисту по областях, очільник Уряду наголосив, що Міністерство охорони здоров'я свою частину обов'язків виконує: «Перераховані кошти, закуповуються всі необхідні медичні засоби для передачі їх в регіони. Але кожна область, кожен медичний заклад мають свої ресурси".

Наразі ст. 44-3 КпАП України передбачено штраф для громадян від 17 000 до 34 000 грн і на посадових осіб - від 34 000 грн до 170 000 грн.

Нагадуємо, що протистояти порушенням з боку держорганів легко з комплексним рішенням LIGA360:АДВОКАТ від ЛІГА:ЗАКОН, що поєднує головні інструменти для ефективної роботи адвоката в єдиному робочому просторі.

Будьте в курсі всіх законодавчих новацій і правової картини дня. Уникайте ризиків негативного проходження справи, швидко добираючи релевантні судові рішення із 85 млн доступних. Аналізуйте подібні справи й рішення із правовою позицією ВС. Перевіряйте контрагентів і бізнес-партнерів.

Замовляйте доступ зі знижкою 30 %

Також читайте:

Карантин послаблено, але штрафи за порушення не скасовано

Обов'язкова обсервація, пробне ЗНО і робота кінотеатрів: нові карантинні обмеження

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини