Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вантажівки зважуватимуть у русі та автоматизують нарахування штрафів

Реклама

До кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”) для забезпечення захисту доріг від руйнування. На їх базі також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Наразі тривають тендерні закупівлі 23 комплексів Weigh-in-Motion, а ще 25 майданчиків планується встановити за рахунок Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Також буде оновлено 50 пересувних пристроїв для зважування.

Також Уряд передав до профільного комітету Верховної Ради законопроект, який надасть органам місцевої влади можливість встановлювати автоматичні комплекси ГВК. Контроль здійснюватиметься без участі інспекторів Укртрансбезпеки, а частина штрафів спрямовуватиметься до місцевих бюджетів.

До кінця року планується впровадження центру обробки даних Укртрансбезпеки для повної автоматизації процесів, оперативнішої роботи та мінімізації впливу людського фактору.

Детальніше про перевірки Укртрансбезпеки читайте у модулі "Мистецтво оборони". Чим загрожують перевірки, що можуть перевірити, як оскаржити та інші корисні рекомендації. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Швидко готуйте власну позицію, щоб виграти в суді, та будьте в курсі всіх законодавчих новацій разом із LIGA360:АДВОКАТ. Замовляйте доступ зі знижкою 30 %

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини