Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи планують поширити податкову знижку на всі оподатковані доходи

Реклама

17 червня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3670, яким пропонується усунути існуюче обмеження у застосуванні податкової знижки тільки для доходу у вигляді зарплати.

З текстом цього та інших законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Зокрема, пропонується усунути існуюче обмеження застосування податкової знижки тільки для доходу у вигляді заробітної плати та дозволити застосування цього механізму також громадянами, які отримують доходи в інших формах, зокрема як винагороду за цивільно-правовим договором, проценти від депозитного вкладу, рентні платежі, дивіденди і т.д. (громадяни отримають право обирати для застосування податкової знижки один певний вид доходу, передбачений підпунктами пункту 164.2 статті 164 цього ПК).

Також ініційованими змінами буде забезпечено право громадян України включати до податкової знижки суми коштів, сплачених платником податку на користь закладів охорони здоров'я для компенсації вартості платних послуг з лікування такого платника податку або члена його сім'ї першого ступеня споріднення, та усунено штучні перешкоди для реалізації цього права.

Стежите за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Читайте головні новини, аналітичні матеріали та інтерв'ю ЛІГА:ЗАКОН Бізнес тепер у Telegram! Також підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини