Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилися терміни реєстрації податкових накладних

Реклама

ДПС у Інформаційному листі № 13 зазначила нововведення, запроваджені Законом № 466, щодо зміни термів реєстрації податкових накладних.

Так, ДПС відповіла, на які податкові накладні може бути поширений продовжений термін реєстрації в ЄРПН.

Закон № 466 встановив подовжений термін реєстрації в ЄРПН для зведених податкових накладних та/або розрахунків коригування до таких зведених податкових накладних, складених за операціями, визначеними пунктом 198.5 статті 198 та пунктом 199.1 статті 199 ПК.

З 23 травня 2020 року таку реєстрацію потрібно здійснити протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем місяця, в якому зазначені накладні складені.

Отже, для зведених податкових накладних, складених за операціями, здійсненими у червні 2020 року відповідно до пункту 198.5 статті 198 та пункту 199.1 статті 199 Кодексу, граничним терміном реєстрації в ЄРПН є 20 липня  2020 року (так само, 20 червня - це останній день реєстрації зведених накладних за травень).

Важливо!

Якщо граничний день реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування в ЄРПН припадає на вихідний чи святковий день, то такий день вважається операційним, що забезпечує можливість реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування протягом періоду з 8:00 до 20:00. Наприклад 20 вересня 2020 року, яке припадає на неділю, є операційним днем.

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте головні новини, аналітичні матеріали та інтерв'ю ЛІГА:ЗАКОН Бізнес тепер у Telegram! Також підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Також читайте:

Скорочено строк подачі заяви про добровільну реєстрацію платника ПДВ

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини