Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Борг понад 1020 грн - підстава для переходу єдинника на загальну систему оподаткування

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, при наявності податкового боргу більш ніж 1020 грн на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку зобов'язані змінити систему оподаткування на загальну.

Норми встановлені п.п. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу . Законом від 16 січня 2020 року № 466-IX внесено зміни до п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 Податкового кодексу.

Змінами, внесеними цим Законом до ПК, визначено суму податкового боргу, наявність якого зобов'язує, зокрема, фізичну особу - підприємця - платника єдиного податку перейти на загальну систему оподаткування.

Так, відповідно до частини восьмої п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПК платники єдиного податку у разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму, визначену абзацом третім п. 59.1 ст. 59 ПК (17 грн х 60 = 1 020 грн), на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте головні новини, аналітичні матеріали та інтерв'ю ЛІГА:ЗАКОН Бізнес тепер у Telegram! Також підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини