Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацював сервіс автоматичного призначення пенсій - Мінцифри

Реклама

Пенсійний фонд України запровадив нову е-послугу - автоматичне призначення пенсії.

Про це повідомили на сайті Мінцифри.

Відтепер пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. Додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду не потрібно.

А для користувачів, які ще не є пенсіонерами, сервіс дозволяє надати усю необхідну інформацію для призначення пенсії завчасно.

Як це працює?

Користувачу, який не є пенсіонером, потрібно авторизуватися на порталі Фонду за допомогою КЕП. Після цього потрібно заповнити анкету. Додати скановані копії документів. Підписати заяву КЕП та надіслати її до органу ПФУ.

Документи, що підтверджують трудову діяльність (трудову книжку, документи про навчання, військову службу тощо), можна подати завчасно. Трудову книжку може подати як роботодавець, так і сам користувач.

Після опрацювання заяви на автоматичне отримання пенсії користувач отримає повідомлення про автоматичне призначення пенсії, дату та розмір виплат.

Незабаром послуга буде доступна також користувачам, які не мають КЕП. Вони зможуть авторизуватись через BankID або Інтегровану систему електронної ідентифікації (id.gov.ua).

Зверніть увагу! Компанія ЛІГА:ЗАКОН розробила антикризове рішення для бізнесу LIGA360 - екосистему хмарних рішень для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. LIGA360 інтегрувала усі продукти компанії в єдиний інформаційний простір, щоб об'єднати команди, які працюють віддалено.

Власна стрічка новин і загальний корпоративний простір : замовляйте тест прямо зараз

Також читайте:

Трудові книжки переводять в цифру: про що турбуються ейчари

На порталі "Дія" можна підписати документ за допомогою ЕЦП: популярні питання

Як дізнатися, чи не закінчився термін дії вашого електронного цифрового підпису

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини