Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС пропонує заарештовувати на 15 діб за повторне нетверезе водіння

Реклама

МВС підтримує прийняття Верховною Радою та підписання Президентом Закон № 720-IX (проект № 3314), яким передбачено повернення відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані зі статусу кримінальних проступків до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Про це повідомили на сайті МВС.

Це обумовлено тим, що процедура документування кримінального проступку є значно складнішою та потребує більше часу у порівнянні з документуванням факту керування в нетверезому стані при оформленні адміністративного правопорушення.

У МВС зазначають, що у середньому на процедуру оформлення кримінального проступку поліцейські витрачали 6-8 годин, в той час як у випадку з адміністративною процедурою оформлення займає лише 2-3 години.

Водночас МВС та Національна поліція вважає за доцільне введення відповідальності за повторність керування транспортним засобом у нетверезому стані не тільки у вигляді великого розміру грошового штрафу, а й у вигляді адміністративного арешту строком до 15 діб.

При умові, що особа, притягнута до відповідальності за керування у стані сп'яніння, повторно протягом року сяде за кермо у нетверезому стані.

Довідково

За 2019 рік поліцейські оформили й направили до суду 115 тисяч протоколів про керування транспортом у стані сп'яніння.

А за 6 місяців 2020 року оформлено вже 67 692 протоколів, що значно більше, ніж на аналогічний період минулого року.

Ця статистика свідчить, що одного тільки великого штрафу не достатньо для боротьби з таким суспільно небезпечним явищем, як керування у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Тож потрібні і інші заходи впливу на тих, хто нехтує безпекою на українських дорогах.

Стежте за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини