Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Нацбанку розповіли про "секрет" кредитів під 0 %

Реклама

Фінустанови не роздають кошти просто так, тому українцям варто бути дуже обережними з кредитами «під 0%». Необхідно уважно читати договори та перевіряти всі умови кредиту.

Про це говориться на сторінці Нацбанку у Фейсбук.

Як самостійно захистити свої права розповіла начальник управління захисту прав споживачів Національного банку України Ольга Лобайчук в ефірі телеканалу Україна 24.

Фішка кредитів «під 0 %» - ця ставка може діяти лише тиждень. Пані Лобайчук зазначила, що після цього вмикаються штрафи, пеня, комісії та додаткові відсотки. У зверненнях громадян Нацбанк зустрічав максимальну ставку за кредитом - 1 702 % річних.

У чому складність?

Людина самостійно підписала договір з такими умовами. Захистити права у такому випадку складно та єдиний, хто може допомогти, - це суд.

Що з цим робить Нацбанк?

З січня цього року в Україні запрацював захист прав споживачів фінансових послуг. Нацбанк почали активну роботу з банками. Встановлено вимоги до реклами та інформації на сайті. Банки повинні будуть їх виконувати з вересня. Нацбанк розробляє аналогічні вимоги до фінансових компаній.

Рекомендовано звертатися лише до банків, які мають надійну репутацію. Перевірити банк або ви можете за допомогою сервісу CONTR AGENT. Сервіс дає змогу дізнатися актуальну та достовірну інформацію з державних реєстрів та відкритих джерел

Читайте головні новини, аналітичні матеріали та інтерв'ю ЛІГА:ЗАКОН Бізнес тепер у Telegram! Також підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook

Також читайте:

НБУ запустив інформаційну кампанію проти платіжного шахрайства

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини