Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлення втрачених водійських прав: нова Інструкція

Реклама

МВС наказом від 22 травня 2020 року № 408 оновило Інструкцію про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія, у якій визнчено умови та порядок видачі посвідчення водія замість утраченого або викраденого.

Куди повідомляти

Про втрату посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, особа повідомляє ТСЦ МВС, а в разі його викрадення - територіальному органу Національної поліції України.

Інформація про втрачене або викрадене посвідчення водія вноситься до ЄДР МВС, після чого таке посвідчення водія вважається недійсним.

Знайдене посвідчення водія, замість якого видано нове, вважається недійсним та передається до ТСЦ МВС для знищення.

Документи

Видача посвідчення водія замість втраченого або викраденого здійснюється за заявою особи.

У разі втрати посвідчення водія до заяви додаються документи, визначені підпунктами 1 - 3 пункту 9 розділу I цієї Інструкції.

У разі викрадення посвідчення водія, крім документів, визначених підпунктами 1 - 3 пункту 9 розділу I цієї Інструкції, до заяви додається документ, що підтверджує подання заяви (повідомлення) про кримінальні правопорушення та інші події до органу (підрозділу) Національної поліції України відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 8 лютого 2019 року № 100 "Про затвердження Порядку ведення єдиного обліку в органах (підрозділах) поліції заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 березня 2019 року за № 223/33194.

Рекомендуємо ознайомитися: Затверджено нові правила видачі водійських прав

Особливості

Замість втраченого або викраденого посвідчення водія уповноважений працівник ТСЦ МВС після перевірки факту видачі раніше такого посвідчення водія особі, яка заявила про його втрату або викрадення, оформлює та видає нове посвідчення водія.

Оформлення та видача нового посвідчення водія замість втраченого або викраденого здійснюється без складання іспитів.

У разі звернення власника втраченого або викраденого посвідчення водія, отриманого вперше, до закінчення строку його дії ТСЦ МВС видає нове посвідчення, яке вважається таким, що видане вперше, із зазначенням строку дії втраченого або викраденого посвідчення.

У разі звернення до ТСЦ МВС особи у зв'язку із втратою або викраденням посвідчення водія, отриманого вперше, після закінчення строку його дії, нове посвідчення водія видається з урахуванням вимог розділу IX цієї Інструкції.

Інформація про втрачене або викрадене посвідчення водія вноситься до ЄДР МВС, після чого таке посвідчення водія вважається недійсним.

Знайдене посвідчення водія, замість якого видано нове, підлягає здачі до ТСЦ МВС для знищення.

Стежте за новинами вашої галузі? Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини