Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнесу готують нові штрафи за перешкоджання пожежним перевіркам

Реклама

Кабмін законопроектом № 3931 пропонує доповнити КпАП статтею 185-14, встановивши адміністративну відповідальність за створення перешкод під час перевірок у сфері техногенної та пожежної безпеки.

За таке порушення запропоновано встановити штраф від тисячі до двох тисяч НМДГ (від 17 до 34 тис грн), а за та саме діяння, вчинене повторно протягом року - від 34 до 51 тис грн.

Також пропонується надати можливість суддям районних, районних у містах, міських чи міськрайонних судів розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 185-14 та надати право поліцейським та посадовим особам органу державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки складати протоколи про адміністративне правопорушення, передбачені статтею 185-14.

У зв'язку з тим, що правопорушники можуть не надавати можливість оформити протокол, пропонується надати можливість поліцейським проводити адміністративне затримання до встановлення особи правопорушника в разі перешкоджання ним діяльності уповноваженим посадовим особам ДСНС.

Підготуватися до перевірок ДСНС допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням

А дізнатися чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини