Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацювала інтерактивна мапа безпеки на українських дорогах

Реклама

Відтепер на сервісі відкритих даних транспортної галузі з'явився новий розділ, який містить найактуальнішу інформацію щодо покращення безпеки дорожнього руху в різних областях України.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Це інформація про будівництво сучасних та безпечних пішохідних переходів і кільцевих розв'язок, встановлення автономного освітлення для покращення видимості у вечірні проміжки часу, облаштування острівців безпеки, світлофорів, автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю “Зважування у русі”, закупівля аварійно-рятувальних машин ДСНС для виїзду на місце ДТП тощо.

“Безпечні та якісні дороги в Україні - наш головний пріоритет. Цього року ми відновлюємо рекордну кількість кілометрів автошляхів, тому повинні, перш за все, дбати про безпеку людей на дорогах. 5% всього Дорожнього фонду (цьогоріч це 3,2 млрд грн) передбачені на фінансування Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. І ми її виконуємо. Щоб кожен міг стежити за покращенням безпеки дорожнього руху у своєму регіоні, ми запустили окремий розділ на сервісі відкритих даних транспортної галузі. І будемо надалі працювати над максимальною прозорістю і відкриттям даних в галузі”, - зазначив очільник міністерства.

У новому розділі “Покращення безпеки дорожнього руху” на транспортному порталі міститься інтерактивна мапа України з позначенням всіх об'єктів інфраструктури, які запроваджені для підвищення безпеки дорожнього руху. Крім цього, є дані про виконавців та статус цих об'єктів.

З актуальними розмірами штрафів за порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів можна ознайомитися у модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтесь для цього тестовим доступом.

Читайте також:

ПДД, камери і штрафи: що варто знати;

ТОП-10 рішень Верховного Суду для водіїв.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини