Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник має право на доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників

Реклама

Головне управління Держпраці у Херсонській області зазначає, що за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників законодавством передбачено доплату.

Так. чинним законодавством для працівників, які виконують обов'язки тимчасово відсутніх працівників, передбачені певні гарантії.

Зокрема, статтею 105 Кодексу Законів про Працю визначено, що працівникам, які виконують на тому ж підприємстві, в установі, організації поряд з своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією (посадою) або обов'язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи, провадиться доплата за суміщення професій (посад) або виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника.

Розміри доплат за суміщення професій (посад) або виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника встановлюються на умовах, передбачених у колективному договорі.

Бізнес потребує контролю, особливо в період нестабільних економічних умов. Моніторте стан компаній 24/7 у системі CONTR AGENT, яка містить базу досьє на понад 6,5 млн компаній та ФОП України. Почати моніторинг зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини