Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС активізувала роботу з виявлення схем відмивання доходів через фіктивні підприємства

Реклама

ГУ ДПС у м. Києві повідомляє, що розпочато активну роботу із виявлення та припинення схем відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, зокрема, серед підприємств, які передають свої права власності шахраям для використання в подальшому в схемах штучного формування податкового кредиту з ПДВ.

Які наслідки роботи фіктивних підприємств?

Для бюджету країни - суттєве скорочення надходжень спричинює затримання соціальних виплат.

Для власників підприємств - здійснення подібних операцій зумовлює притягнення до відповідальності.

Для суб'єктів господарювання - користування такими послугами унеможливлює роботу в легальному секторі економіки та плямує репутацію.

Для керівників підприємств - право надання користування електронним цифровим підписом та своїми персональними даними для використання у злочинних схемах тягне за собою відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Столичне управління податкової закликає платників податків перевіряти своїх партнерів на порядність та чесність. Завдяки електронним сервісам це можна зробити в онлайн-режимі за посиланням. У разі виникнення сумнівів краще відмовитись від здійснення операцій з такими бізнес-партнерами.

Бізнес потребує контролю, особливо в період нестабільних економічних умов. Перевіряйте надійність бізнес-партнерів 24/7 у системі CONTR AGENT, яка містить базу досьє на понад 6,5 млн компаній та ФОП України. Почати моніторинг зараз.

Читайте також: Що робити, якщо контрагент збанкрутував?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини