Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законність столичних забудов можна буде перевірити в новій системі моніторингу

Реклама

У столичному Департаменті містобудування та архітектури продовжують працювати над створенням системи містобудівного моніторингу. Про це повідомив заступник директора Департаменту Юрій Тацій на своїй сторінці у Фейсбук.

Планується, що по кожному об'єкту будівництва, по кожній будівлі кожен зможе отримати наступну інформацію:
- містобудівні умови та обмеження, технічне завдання, яке забудовник отримує від Департаменту;
- проектну документація та наказ про її затвердження;
- документи про проведену експертизу проекту забудови;
- дозвіл на забудову від Державної інспекції з містобудування.

"Цей перелік документів і визначає, на які дії забудовник має право, а на які - ні. Департамент містобудування та архітектури не може визначати законність забудов, це у компетенції інших установ. Головна мета - отримати інформацію які документи має забудовник, а які - ні. Такий підхід дозволяє вирішити одразу дві задачі: по-перше, кияни отримують інформацію, на основі якої і можуть судити про законність будівництва, по-друге, особи, які планують здійснювати будівництво, розуміють, які документи потрібні і де їх отримати", - відзначив Юрій Тацій.

Що необхідно зробити перед купівлею нерухомості на ринку первинного або вторинного житла - читайте у матеріалі: Купівля квартири: що і як потрібно перевіряти?

Нагадаємо, перевірити благонадійність забудовника та поставити його на моніторинг можна також з допомогою сервісу CONTR AGENT

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини