Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для отримання податкової знижки необхідно підтвердити витрати

Реклама

Відповідно до Закону № 466, який набув чинності 23 травня 2020 року, фізичні особи-платники податку на доходи фізичних осіб зобов'язані разом з податковою декларацією надати також копії документів, що підтверджують витрати, які включаються до складу податкової знижки.

Про це повідомляє головне управління ДПС у Вінницькій області.

Що це за документи

Для підтвердження права на податкову знижку можна надати платіжні та розрахункові документи, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів і строк оплати за такі товари.

Окрім того, Законом встановлено, що копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією; оригінали цих документів підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом.

У разі, якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

Важливо!

Контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити зменшення суми податку на доходи фізичних осіб, задекларовану до повернення з бюджету у зв'язку із використанням платником податку права на податкову знижку, у разі якщо дані перевірки платника податків свідчать про завищення суми податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню з бюджету у зв'язку із використанням права на податкову знижку, заявлену у податковій декларації.

Зручно та швидко сплатити податки і подати звіти можна за допомогою бота-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

Отримайте комплексну підтримку на всіх етапах роботи зі звітністю разом з REPORT. Чат-підтримка для клієнтів, усі необхідні звіти та однакова ціна для платників і неплатників ПДВ. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини