Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судовий збір за оскарження адмінпостанов хочуть скасувати

Реклама

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 3424 про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення.

З текстом цього і інших законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА :ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Законопроектом передбачено зміни в частині другої статті 3 Закону України "Про судовий збір" шляхом доповнення пунктом 18, що передбачає звільнення від сплати судового збору за подачу скарги або позову по оскарженню постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Нагадуємо, що дане питання було опрацьовано після того, як Велика Палата ВС у постанові від 18 квітня 2020 року № 543/775/17 відступила від попередньої правової позиції визначивши, що за оскарження адмінпостанов необхідно платити судовий збір, що призвело до обурення громадськості.

З повним текстом цього рішення можна ознайомитися в системі аналізу VERDICTUM. Цей незамінний інструмент для юристів містить 85 млн судових рішень з господарських, цивільних, кримінальних і адміністративних справ, відображає історію проходження справ і подібні рішення. Швидко аналізуйте правові позиції Верховного Суду, мониторить розклад судових засідань і завантаженість суддів.

Читайте головні новини, аналітичні матеріали і інтерв'ю ЛІГА :ЗАКОН Бізнес тепер в Telegram! Також підписуйтеся на нашу сторінку в Facebook

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини