Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На дорогах з'являться "фантомні патрулі"

Реклама

Поруч з системою автоматичної фіксації, повинні працювати системи фіксації правопорушень у неавтоматичному режимі. Одним із ефективних методів - фіксація поліцейськими у русі поліцейського авто. Про це під час брифінгу заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«У патрульній машині встановлюється прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто, є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або у зустрічному. Це надає можливість поліцейському бути мобільним та забезпечує додатковий момент превенції порушень. Наразі закуповується 4 тестові програми, тендер вже оголошено. А на майбутню програму 2021-2023 роки закладена купівля кількасот таких приладів», - розповів Олексій Білошицький.

До кінця року на дорогах України з'явиться чотири тестові програми, а 300 патрульних автомобілів, обладнані такими системами, з'являться в найближчі роки.

Заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко також додав, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з декількох частин. «Перша частина -  це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії. Друга частина - це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя - це камери типу TruCam»,  - наголосив він.

Читайте також: ПДР, камери та штрафи: що варто знати

З актуальними розмірами штрафів за порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів можна ознайомитися у модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтесь для цього тестовим доступом.

Стежте за новинами вашої галузі? Спробуйте створити власну стрічку новин в екосистемі LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини