Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці переглянуть штрафи за порушення строків реєстрації деяких податкових накладних

Реклама

ДПС нагадує платникам ПДВ, що з 8 серпня 2020 року Законом № 786-IX внесено суттєві зміни до процедури перегляду неузгоджених та несплачених штрафних санкцій, нарахованих за порушення граничного строку для реєстрації ПН/РК в ЄРПН. Зокрема, встановлено, що період, за який у платника є право на перегляд, розпочинається з 1 січня 2017 року і закінчується 23 травня 2020 року.

Читайте також: ТОП-7 податкових змін за законом №786-ІХ

Підлягають перегляду штрафні санкції за порушення граничного строку для реєстрації ПН/РК в ЄРПН, складених за:

  • операціями, які звільняються від оподаткування ПДВ;

  • операціями, які оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою;

  • операціями, які не передбачають надання ПН отримувачу (покупцю), а також ПН, складеної відповідно до п. 198.5 Кодексу у разі здійснення операцій, визначених пп. "а" - "г" п. 198.5 Кодексу;

  • відповідно до ст. 199 Кодексу;

  • відповідно до абзацу 11 п. 201.4 Кодексу.

Крім того, зменшено вдвічі розмір нарахованих і неузгоджених штрафів, які є предметом перегляду, а саме:

  • у разі відсутності реєстрації - 2,5% (було 5%) від обсягу постачання без ПДВ, але не більше 1700 гривень (було 3 400 гривень);

  • у разі несвоєчасної реєстрації - 1% (було 2%) від обсягу постачання без ПДВ, але не більше  510 гривень (було 1 020 гривень).

Ця норма поширюється на випадки, коли грошові зобов'язання неузгоджені (відповідні податкові повідомлення-рішення знаходяться в процедурі адміністративного або судового оскарження).

За результатами виконання вимог Кодексу, податкові органи серед податкових повідомлень-рішень, які знаходяться в процедурі адміністративного або судового оскарження, виявляють відповідні податкові повідомлення-рішення, штрафні санкції, яких які є предметом перегляду. Такі податкові повідомлення-рішення підлягають скасуванню шляхом винесення нового податкового повідомлення-рішення із зазначенням нової суми штрафів, з урахуванням зменшення штрафів.

Робота в цьому напрямі триває.

Звітність - не проблема з REPORT. Сервіс онлайн-звітності містить актуальні форми, підказки до заповнення, а також найзручнішу систему керування ПДВ та автоматизований моніторинг відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини