Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про продовження мораторію на стягнення боргів за валютною іпотекою

Реклама

Сьогодні, 6 жовтня, Володимир Зеленський підписав Закон № 895-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті» .

Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.

Документом продовжується до 21 квітня 2021 року дія мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті, та встановлюється заборона на примусове стягнення майна (майнових прав), якщо воно використовується як місце постійного проживання позичальника або є об'єктом незавершеного житлового будівництва.

Мораторій продовжено з огляду на ситуацію, у яку потрапили позичальники через знецінення національної валюти з 2008 року, та, як наслідок, неможливість сплачувати кредити в іноземній валюті за поточним валютним курсом.

Також встановлюється заборона на примусове стягнення іншого майна (майнових прав) за договорами іпотеки з осіб, які мають зобов'язання за кредитами, наданими їм в іноземній валюті, та заборона кредитним установам відступати на користь іншої особи свої права вимоги до позичальника.

Читайте професійні новини з перевірених джерел та отримуйте понад 10 інструментів, що автоматизують щоденну роботу аудитора та бухгалтера з LIGA360:КОМПЛЕКСНІ РІШЕННЯ.

Відстежувати, що пишуть, говорять чи показують ЗМІ про вас або вашу компанію можна за допомогою сервісу медіамоніторингу Semantrum. Відстежуйте згадки про ваш бренд і відгуки про компанію зі знижкою до 30% на Semantrum та персональний робочий простір для піарника у системі LIGA360 .

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини