Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держфінмоніторинг зупинятиме фінансові операції по-новому

Реклама

Мінфін пропонує до обговорення проект Порядку прийняття Держфінмоніторингом рішень (доручень) про зупинення фінансових операцій.

Документом визначено механізми зупинення фіноперацій відповідно до частини другої, третьої та дев'ятої статті 23 та частини третьої статті 31 Закону про фінмоніторинг. Тобто подальшого зупинення фінансових операцій, які зупинені суб'єктами первинного фінансового моніторингу через підозру, що вони містять ознаки вчинення кримінального правопорушення.

Які фінансові операції банк вважає підозрілими і може заблокувати - читайте за посиланням

Рішення про зупинення фіноперацій прийматимуться Головою Держфінмоніторингу або особою, яка виконує його обов'язки та оформлюється в письмовій формі на офіційному бланку за формою, визначеною у додатку до проекту Порядку.

Рішення мають виконуватися негайно або з дати, визначеної в рішеннях.

Спеціально уповноважений орган може прийняти рішення про подальше зупинення фінансових операцій та видаткових фінансових операцій на строк до семи робочих днів. У разі зупинення видаткових фіноперацій прибуткові операції не зупиняються. Якщо за результатами перевірки ознаки відмивання доходів не підтверджуються, Держфінмоніторинг негайно, але не пізніше наступного робочого дня, приймає рішення про скасування зупинення. У разі підтвердження мотивованої підозри Держфінмоніторинг готує і подає відповідний узагальнений матеріал правоохоронним органам. У такому разі срок зупинення продовжується до 30 днів. Правоохоронні органи протягом строку продовження зупинення відповідних фінансових операцій (видаткових фінансових операцій) здійснюють досудове розслідування.

Крім того, проектом наказу визначено єдину процедуру доведення вищезазначених рішень (доручень) про зупинення до відома суб'єктів первинного фінансового моніторингу чи уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та забезпечення виконання їх останніми.

В період кризи важливо стежити за діяльністю ваших конкурентів і партнерів. Бізнес-розвідка - це інструмент екосистеми LIGA360 для отримання інформації про конкурентів, партнерів, постачальників в розрізі змін в держреєстрах, бенефіціарів, керівників, виграних тендерів і судових рішень. Тримаєте руку на пульсі змін 24/7 із смартфону або комп'ютера разом з LIGA360. Замовте тестовий доступ.

Читайте також:

Боротьба з переведенням у готівку: які методи використовують податківці?

Суб'єкти первинного фінмоніторингу ставатимуть на облік за новими правилами

Про нові правила фінмоніторингу читайте у нашій добірці аналітики

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини