Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий кодекс змінено в частині вимог до підтвердження податкової звітності

Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що Законом № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового Кодексу, у частині вимог до підтвердження даних, визначених у податковій звітності, а також документального підтвердження виконання вимог податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи.

Зокрема, внесено зміни до п. 44.5 ст. 44 Податкового Кодексу. Так, у разі надання платником податків у порядку та строки, визначені абзацом першим цього підпункту, повідомлення та неможливості проведення перевірки платника податків у зв'язку з втратою, пошкодженням або достроковим знищенням платником податків документів, строки проведення таких перевірок переносяться до дати відновлення та надання документів до перевірки, в межах визначених цим підпунктом строків, але на строк не більше ніж 120 днів.

У разі не відновлення документів, зазначених у пунктах 44.1 і 44.3 цієї статті, або їх повторної втрати, пошкодження чи дострокового знищення, що відбулися після використання платником податків права на їх відновлення у порядку, передбаченому цим пунктом, вважається, що такі документи були відсутні у такого платника податків на час складення такої звітності або на час виконання ним вимог митного, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Подати звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Все це за 28 гривень на місяць. Переконайтеся самі

Обирайте також комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини