Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малому бізнесу можуть дозволити брати співробітників на стажування

Реклама

26 жовтня у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4266 щодо стимулювання створення нових робочих місць суб'єктами малого підприємництва.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в відповідному модулі ІПС ЛІГА :ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Проектом запропоновано закріпити офіційне поняття стажування на суб'єктах малого підприємництва.

Так, згідно з документом стажування на суб'єктах малого підприємництва - набуття особою практичного досвіду виконання виробничих завдань і обов'язків на новому робочому місці та перевірки і встановлення відповідності роботі, що проводиться до початку працевлаштування особи під безпосереднім керівництвом працівника суб'єкта малого підприємництва та/або самого суб'єкта малого підприємництва на умовах, визначених договором про стажування.

Щодо механізмів спрощення - запропоновано:

- ввести можливість оформлення на стажування осіб на підставі внутрішнього наказу такого роботодавця, без необхідності подання повідомлення до контролюючих органів на підставі вимоги, встановленої частиною 3 статті 24 КЗпП;

- звільнити від обов'язку внесення запису до трудової книжки особи, що проходить стажування;

- введено обов'язок для роботодавця - в разі успішного закінчення стажування офіційно працевлаштувати особу, що пройшла стажування, в разі неуспішного проходження стажування - видати довідку з обґрунтуванням підстав для відмови у працевлаштуванні.

Строк стажування при прийнятті на роботу, не може перевищувати одного календарного місяця.

Нагадаємо, це вже друга спроба запровадити стажування для малого бізнесу, але попередній проект було відкликано.

Ефективне управління бізнесом з уникненням можливих ризиків можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі всіх законодавчих змін, що стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнатися більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини