Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи анульовується заборгованість після зняття ФОП з реєстрації в ЄДР

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують, що підприємцеві доведеться погасити всі борги з податків, зборів (обов'язкових платежів) та єдиного внеску у встановлені законодавством строки після проведення процедури зняття ФОП з реєстрації в ЄДР

Згідно з частиною 4 статті 6 Закону № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» у разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізособа виконує обов'язки і несе відповідальність, передбачену для платника ЄСВ, у частині діяльності, яка здійснювалася ним як підприємцем.

Зверніть увагу:

- податковий борг може бути стягнутий протягом наступних 1095 календарних днів з дня його виникнення (стаття 102 ПК);

- строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та нарахованої пені не застосовується (частина 16 статті 25 Закону ).

Тож підприємцеві доведеться погасити всі борги з податків, зборів (обов'язкових платежів) та єдиного внеску у встановлені законодавством строки.

У відомстві нагадують, що відповідно до частини 5 статті 6 Закону «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» право громадянина Україна на виїзд з України може бути тимчасово обмежено зокрема, коли він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, - до виконання зобов'язань.

Подати звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Все це за 28 гривень на місяць. Переконайтеся самі

Обирайте також комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини