Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суми відшкодування моральної шкоди не оподатковуються за однієї умови

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що Законом № 466-ІХ, зокрема, внесено зміни до п.п. 164.2.14 ст. 164 Податкового кодексу щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб сум відшкодування моральної шкоди.

Так, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід у вигляді неустойки (штрафів, пені), відшкодування матеріальної або немайнової (моральної) шкоди, крім:

- сум, що за рішенням суду спрямовуються на відшкодування збитків, завданих платнику податку внаслідок заподіяння йому матеріальної шкоди, а також шкоди життю та здоров'ю, а також відшкодувань моральної шкоди в розмірі, визначеному рішенням суду, але не вище чотирикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (зараз - 20 тис. грн), або в розмірі, визначеному законом.

Завжди актуальний розмір мінімальної зарплати можна знайти в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Отже, з 23 травня 2020 року звільняється від оподаткування ПДФО відшкодування моральної шкоди в розмірі, визначеному рішенням суду, але не вище чотирикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року, або у розмірі, визначеному законом.

Чорна п'ятниця наближається! Вже 6-го листопада відбудеться головний цінопад на продукти та системи від ЛІГА:ЗАКОН. Акція триватиме один день. Аби не пропустити шанс скористатися найвигіднішими умовами цього року, заповнюйте форму заявки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини