Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес не підтримує скасування обов'язкового використання РРО для малого бізнесу

Реклама

У Європейській Бізнес Асоціації повідомили, що не підтримують відкат реформи з фіскалізації назад.

Зазначено, що у ЄБА сьогодні існують побоювання, щодо можливого відкату реформи фіскалізації, що буде мати місце, якщо законопроекти № 3853-1 и №3853-2, які наразі зареєстровано у ВРУ, буде прийнято. Так, вони передбачають скасування не лише можливості споживачам перевіряти достовірність фіскального чеку та отримувати компенсацію, але й необхідність використовувати касові апарати бізнесом на спрощеній системі оподаткування в цілому, в тому числі й для таких ризикових індустрій як торгівля технікою та ліками.

"Бізнес, видаючи фіскальний чек, таким чином захищає споживача. Проте, використовуючи різні тіньові схеми, як, наприклад, ввезення товару по заниженій митній вартості, невидачу фіскального чеку, тощо - така захищеність є під питанням. Це було своєрідним замкнутим колом, «авгієвими стайнями», які рік тому держава вирішила «вичистити». І прогрес не можна зупинити. Зараз ми на правильному шляху, коли є можливість зробити торгівлю та країну загалом прозорою. Тож не можна допустити відкату якісних змін назад. Закликаю підприємців не боятись використовувати програмні РРО, а депутатів - не відкатувати реформу", - зазначив Сергій Бадрітдінов, Директор Інтертоп України.

Крмі того, СЕО Fondy Ukraine Андрій Воронін впевнений, що програмне РРО дасть ще більший поштовх бізнесу виходити та працювати в онлайні. Адже раніше, наприклад, було незрозуміло як онлайн продажі інтегрувати з фізичною касою і частина бізнесу просто приймала рішення не продавати в онлайн, та не приймати безготівкові методи оплати. Зараз же для того, щоб фіскалізувати свої безготівкові онлайн операції достатньо прописати свою касу і всі операції автоматично фіскалізуються. При цьому, таке РРО працює 24/7 і повістю автоматизовано. Немає необхідності навчати касирів, слідкувати за касовою дисципліною, тощо.

Нагадуємо, що обов'язкова фіскалізація передбачена лише для 2 та 3 групи платників податків (тобто, мікро та малий більш-менш системний бізнес), для 1 - фіскалізація не потрібна.

Також читайте: Рада відтермінує запровадження РРО для ФОП-спрощенців до 2022 року - Разумков

Цінопад року від ЛІГА:ЗАКОН на головні рішення для бізнесу відбудеться 6-го листопада. Чорна п'ятниця триватиме тільки один день. Заповніть форму заявки, щоб отримати першими акційні пропозиції та не пропустити головну акцію року.

Обирайте також комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини