Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітність про працюючих осіб з інвалідністю подається за новою формою

Реклама

Наказом Мінсоцполітики України від 27.08.2020 № 591 затверджено нову форму звітності № 10-ПІ.

Форма звітності та Інструкція щодо її заповнення вводяться в дію починаючи зі звіту за 2020 рік, який подається не пізніше ніж 1 березня 2021 року.

У формі оновили розділ "Кількість працівників та фонд оплати праці", де тепер враховується стать, місце проживання та вік працівників.

Нагадаємо, для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця.

Роботодавці щорічно звітують до відділення Фонду соціального захисту інвалідів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю. У разі незабезпечення виконання нормативів робочих місць та неподання звіту, несуть відповідальність у встановленому законом порядку.

За невиконання нормативу установленого нормативу роботодавці сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, в установі, організації, у тому числі на підприємстві, в організації громадських організацій осіб з інвалідністю, у фізичної особи, яка використовує найману працю, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю і не зайняте особою з інвалідністю.

У разі несплати адміністративно-господарських санкцій або пені чи неможливості їх сплати за рішенням суду їх стягнення в примусовому порядку може бути звернено на майно підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичної особи, яка використовує найману працю, в порядку, передбаченому законом.

Звітність без головного болю можлива! Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Дізнавайтеся також про знижки на Чорну п'ятницю від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини