Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди скаржитися після скасування книги скарг

Реклама

У Мін'юсті нагадують, що споживачі більше не зможуть залишати відгуки у Книзі відгуків та пропозицій у закладах роздрібної і гуртової торгівлі та ресторанного господарства - обов'язковість ведення цих книг офіційно скасована.

Раніше Книга відгуків та пропозицій знаходилась в кутку споживача на видному місці, а споживачі мали можливість залишати в ній свої зауваження чи відгуки, а керівництво закладу протягом 7 днів повинно було повідомити споживачу, яку роботу проведено у зв'язку з його зверненням.

Якщо керівництво закладу не реагувало на звернення, споживач міг звернутися до контролюючого органу (Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів). У зв'язку з таким зверненням контролюючий орган проводив перевірку, за результатами якої, у тому числі мав право притягнути суб'єкта господарювання до адміністративної відповідальності.

З розвитком цифрових технологій з'явилися зручніші та ефективніші способи для споживача залишити скаргу або відгук. І форма захисту прав споживачів у вигляді паперової Книги відгуків та пропозицій втратила свою ефективність.

Куди тепер скаржитись

  • Телефонувати на гарячу лінію торговельного закладу чи закладу надання послуг.

  • Залишати відгуки на офіційному вебсайті, сторінка в соціальних мережах чи в профілі в Картах Google торговельного закладу чи закладу надання послуг або на спеціалізованих незалежних вебсайтах з відгуками (форумах).

Також споживач має право звернутися для захисту своїх прав до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і її територіальних органів як в паперовому, так і електронному вигляді (dpss.gov.ua).

Моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників. Будьте в курсі бізнес-зв'язків ваших колег та контролюйте боргові зобов'язання і критичні зміни в діяльності бізнес-партнерів за допомогою нового інструменту - рольове місце HR в системі LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, зокрема для роботи віддалено. Рішення для HR-менеджера - це набір інструментів для моніторингу трудового законодавства, з усіма новаціями і експертними коментарями, а також модуль системи аналітики медіа-простору Semantrum для відстежування згадок бренду і відгуків про компанію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини