Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці можуть повернути частину витрат на ЄСВ у разі створення нових робочих місць

Реклама

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що роботодавці мають право на повернення частини фактичних витрат, пов'язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку із створенням нового робочого місця.

Компенсацію передбачено постановою Кабміну від 13.03.2013 № 153.

Право на вказану компенсацію мають роботодавці - суб'єкти господарювання, які починаючи з 2013 року:

- створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них працівників шляхом укладення трудового договору;

- протягом 12 календарних місяців з дня укладення трудового договору з працевлаштованою на нове робоче місце особою щомісяця здійснюють виплату їй заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати.

Роботодавець який дотримується цих вимог отримує право на компенсацію фактичних витрат у розмірі 50% нарахованого ЄСВ протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня заробітної плати у розмірі не меншому ніж три мінімальні заробітні плати у місяці сплати ЄСВ за особу, працевлаштовану на нове робоче місце.

У разі зменшення штатної чисельності працівників та фонду оплати праці роботодавець втрачає право на компенсацію.

Для отримання компенсації роботодавець щомісяця протягом наступних 12 місяців з дня укладення трудового договору подає центру зайнятості довідку про виконання умов за відповідною формою.

Центр зайнятості перевіряє цю інформацію та приймає рішення про виплату компенсації. Виплата здійснюється щомісяця протягом 12 календарних місяців після завершення аналогічного періоду з дня укладення трудового договору з особою, працевлаштованою на нове робоче місце, шляхом перерахування коштів з рахунка центру зайнятості на банківський рахунок роботодавця, зазначений у довідці.

Право на компенсацію зберігається за роботодавцем також у разі, коли трудовий договір розірвано та укладено з іншою особою, працевлаштованою на це робоче місце, за умови, що рівень заробітної плати в одному календарному місяці становив не менше ніж три мінімальні заробітні плати у місяці сплати єдиного внеску сумарно за такими трудовими договорами.

Подати звітність без помилок і вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У нім усе, що потрібно підприємцю - актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Дізнатися більше

Обирайте також комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН і миттєво подавайте звітність держорганам, контролюйте борги і податки:всі форми звітності; нагадування, авторозрахунки і підказки; моніторинг контрагентів і бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини