Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліція зможе використовувати електрошокери проти злочинців: законопроект

Реклама

У МВС повідомили, що вже ініційовано внесення змін до Закону «Про Національну поліцію». А саме у ст. 45 Закону пропонується додати пункт, який дозволить застосування електрошокерів поліцейськими як засіб стримання агресії.

Відповідну пропозицію 11 листопада підтримав на своєму засіданні Кабінет Міністрів. Документ направили на розгляд Верховної Ради.

Глава МВС пояснив, що застосування електрошокових пристроїв контактної та контактно-дистанційної дії - це гуманний поліцейський засіб примусу, який дозволяє припинити правопорушення і зупинити зловмисника, завдавши йому меншої шкоди в порівнянні з вогнепальною чи травматичною зброєю.

У чинній редакції пункту 6 частини третьої статті 45 Закону «Про Національну поліцію» електрошокери дозволено використовувати для: відбиття нападу на поліцейського, іншу особу та/або об`єкт, що перебуває під охороною та для відбиття нападу тварини, що загрожує життю і здоров`ю особи чи поліцейського.

У законопроекті пропонується розширити підстави застосування електрошокових пристроїв контактної та контактно-дистанційної дії для затримання особи:

- яка вчинила адміністративне чи кримінальне правопорушення і чинить при цьому фізичну протидію поліцейському;

- яка вчинила тяжкий або особливо тяжкий злочин і намагається втекти;

- яка чинить збройний опір або намагається втекти з під варти;

- озброєної особи, яка погрожує застосуванням зброї та інших предметів, що загрожують життю чи здоров'ю людей, зокрема поліцейського.

Стежити за змінами в законодавстві ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини