Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через суд намагаються стягнути неіснуючий борг: що робити

Реклама

У Міністерстві юстиції зазначають, що постачальник послуг в судовому порядку може вимагати повернення суми заборгованості за надані послуги. При цьому судовий процес відбувається за спрощеною процедурою, шляхом видачі судового наказу. Якщо боржник не виконає рішення судового наказу - може бути здійснений арешт його нерухомості з подальшою реалізацією.

Втім, насамперед споживачам варто розібратися, чи дійсно вони мають цю заборгованість.

Яскравим підтвердженням цього є приклад жительки Буковини, з якої енергопостачальна компанія намагалася через суд стягнути борг, якого насправді не було. Тож, жінці довелося звернутися до системи безоплатної правової допомоги.

У який термін потрібно звернутися до суду про скасування судового наказу

Боржник має право звернутися до суду із заявою про скасування судового наказу протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення копії цього наказу та документів, які були додані до неї. Заява подається до цього ж суду, який видав судовий наказ.

Як споживачеві впевнитися, що він впускає саме контролера енергопостачальної компанії, а не якогось зловмисника

Працівник енергопостачальної компанії має службове посвідчення, яке зобов'язаний показати споживачу. Це має бути документ встановленого зразка, у вигляді ламінованої картки, де зазначено прізвище, ім'я, по батькові, фото працівника, посада. Посвідчення обов'язково пронумероване, містить логотип компанії, підпис керівника і печатку підприємства. А ще в посвідченні вказується термін його дії.

Криза - час опанувати навички ризик-менеджменту. Спробуйте новий інструмент з управління ризиками і можливостями від ЛІГА:ЗАКОН. Проводьте моніторинг правового й інформаційного поля, бізнес-розвідку про конкурентів і партнерів, обговорюйте і спільно з командою визначайте інтенсивність впливу на вашу компанію і вірогідність наслідків з екосистемою LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини