Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строк списання боргу з ЄСВ можуть продовжити до 1 березня 2021 року

Реклама

На розгляд Верховної Ради внесено доопрацьований законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (проект № 4101-д).

Проектом, серед іншого, пропонується, продовжити строк списання заборгованості з ЄСВ фізичним особам - підприємцям, які не здійснюють підприємницьку діяльність, до 1 березня 2021 року.

Тобто встановити, що підлягають списанню несплачені станом на 1 січня 2021 року суми недоїмки, нараховані платникам єдиного внеску за період з 1 січня 2017 року до 1 січня 2021 року, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки включно до дати подання заяви про списання недоїмки, у разі якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, та за умови подання заяви до 1 березня 2021 року.

Детальніше про процедуру списання боргу з ЄСВ в «непрацюючих» ФОПів читайте тут

Також у планах врегулювати питання списання заборгованості із ЄСВ фізичним особам - підприємцям, які припинили підприємницьку діяльність до 3 червня 2020 року та врегулювання питання сплати ЄСВ особами, які отримують заробітну плату за основним місцем роботи та одночасно отримують дохід (прибуток) від здійснення підприємницької або незалежної професійної діяльності.

Відповідні зміни можуть внести до ЗаконуУкраїни "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Крім того, зміняться умови карантинного мораторію на перевірки правильності нарахування та сплати ЄСВ. Зокрема, пропонується установити мораторій для платників податків з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік на період з 18.03.2020 року до 01.07.2021 року.

Про інші податкові зміни законопроекту №4101-д читайте тут

Інформація про поточні податкові зміни доступна в модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Отримайте комплексну підтримку на всіх етапах роботи зі звітністю разом з REPORT. Чат-підтримка для клієнтів, усі необхідні звіти та однакова ціна для платників і неплатників ПДВ. Сервіс містить актуальні форми, підказки до заповнення, а також найзручнішу систему керування ПДВ та автоматизований моніторинг відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини