Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітність фінансових агентів по FATCA перенесли

Реклама

На сайті Мінфіну з'явилося інформаційне повідомлення про перенесення термінів подання звітів про підзвітні рахунки.

Відповідно до пункту 1 статті 8 Угоди FATCA у зв'язку із виникненням труднощів у запровадженні цієї Угоди та з урахуванням пандемії COVID-19 Міністерство фінансів України провело консультації зі Службою внутрішніх доходів США, щодо перенесення для України строку подання звітності. Листом від 12.11.2020 Служба внутрішніх доходів США повідомила про перенесення для України строку подання звітів (за звітні періоди з 2014 року по 2019 рік) до 30 вересня 2021 року.

Отже, для ДПС України, яка є компетентним органом для цілей автоматичного обміну інформацією в рамках Угоди FATCA, строки подання до Служби внутрішніх доходів США звітів про підзвітні рахунки за 2014 - 2019 роки подовжено до 30 вересня 2021 року.

Враховуючи зазначене та відповідно до пункту 69.8.3 статті 69 Податкового кодексу України фінансові агенти зобов'язані подати до ДПС України (центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику) звіти про підзвітні рахунки за 2020 рік та інформацію, яка стосується звітних періодів з 2014 по 2019 роки, до 1 вересня 2021 року.

Читайте також: Які фінансові рахунки вважаються підзвітними та які строки і особливості подання звітності за такими рахунками?

Нагадаємо, Рада прийняла законопроекти щодо обміну податковою інформацією з США у минулому році.

Керуйте бізнесом впевнено з LIGA360. Новий сервіс об'єднує 15 IT-продуктів, створює єдиний робочий простір для усієї команди та містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Сформулюйте своє персональне комплексне рішення або знайдіть типове комплексне рішення для свого сегменту або галузі та тримайте під контролем весь бізнес, керуйте ризиками, приймайте злагоджені рішення. Замовити тест

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини