Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові вимоги до банків: в Нацбанку назвали етапи

Реклама

Банки вже виконують вимоги Національного банку щодо розміщення повної інформації про свої продукти та послуги на сайтах, однак помилки все одно трапляються.

Про це повідомляють у прес-службі Нацбанку у Фейсбук.

Наразі триває робота з виправлення двох поширених помилок у відеорекламі банків

1. Неповна інформація

Наприклад, у рекламі є дані про максимальну суму кредиту, але немає інформації про річну ставку та строки;

2. Примітки з «зірочкою» зазначено дуже дрібним шрифтом

Самі по собі примітки не заборонені. Однак текст кожної з них має бути придатним до читання.

Що далі

До кінця цього року будуть прийняті вимоги до договорів банків та правила розрахунку реальної річної ставки за споживчими кредитами для фінансових компаній. Обидва документи запрацюють з квітня наступного року.

Черговий етап оновлень розпочнеться в січні 2021 року. З'являться нові вимоги до реклами, сайтів та договорів для фінансових компаній, які видають мікрокредити. Вони будуть гармонізовані з аналогічними вимогами до банків, але з врахуванням специфіки цього сегменту ринку.

Звертайтися лише до тих фінустанов та банків, які мають надійну репутацію. Перевірити небанківську фінустанову або банк ви можете за допомогою сервісу CONTR AGENT. Сервіс дає змогу дізнатися актуальну та достовірну інформацію з державних реєстрів та відкритих джерел

Снігопад знижок на професійні продукти для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН розпочався. Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для бізнесу. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини