Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть через «ковідне» тестування працівників організацію виключать з реєстру неприбуткових

Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що у випадку використання доходів (прибутків) неприбуткової організації на цілі, не передбачені п. п. 133.4.2 ст. 133 ПК, тобто не пов'язані з фінансуванням видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізацією мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, у тому числі при здійсненні виплат на користь працівників, що не є оплатою їхньої праці, зокрема щодо добровільного медичного страхування працівників такої організації та проведення медичних тестувань працівників у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) за власні кошти цієї організації, здійснення таких операцій буде порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 ПК.

При недотриманні неприбутковою організацією вимог, встановлених п. 133.4 ст. 133 ПК, така організація підлягає виключенню з Реєстру неприбуткових установ та організацій з визначенням податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств відповідно до підпунктів 133.4.3 та 133.4.4 п. 133.4 ст. 133 ПК.

Водночас якщо статутом неприбуткової організації, що є закладом охорони здоров'я, серед напрямів діяльності передбачено медичне страхування своїх працівників у законодавчо встановленому порядку та проведення відповідних медичних тестувань працівників, то сплата такою неприбутковою організацією страхових внесків в якості страхувальника за договорами медичного страхування працівників та оплата медичних тестувань працівників такої організації не призводить до втрати статусу неприбуткової організації.

Снігопад знижок на професійні продукти для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН розпочався. Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для бізнесу. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини