Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При якому графіку працюючий студент має право на додатковий вихідний

Реклама

У Держпраці розповіли, яким чином студент може реалізувати право на вільний та оплачуваний від роботи день для підготовки до занять.

Відповідно до ч. 1 ст. 218 КЗпП встановлено, що працівникам, які навчаються на останніх курсах вищих навчальних закладів, протягом десяти учбових місяців перед початком виконання дипломного проекту (роботи) або складання державних іспитів надається щотижнево при шестиденному робочому тижні один вільний від роботи день для підготовки до занять з оплатою його в розмірі 50 % одержуваної заробітної плати, але не нижче мінімального розміру заробітної плати.

Відповідно до ч. 2 ст. 218 КЗпП при п'ятиденному робочому тижні кількість вільних від роботи днів змінюється залежно від тривалості робочої зміни за умови збереження загальної кількості вільних від роботи годин.

Так, не лише при п'ятиденному робочому тижні, але й при підсумованому обліку робочого часу студент має право на вільний від роботи день для підготовки до занять з оплатою його в розмірі 50 % одержуваної заробітної плати, але не нижче мінімального розміру заробітної плати, але за умови, щоб загальна кількість робочих годин, протягом яких звільняєтесь від роботи працюючий студент, залишалася незмінною.

Важливо!

Відповідно до ч. 3 ст. 218 КЗпП протягом десяти навчальних місяців перед початком виконання дипломного проекту (роботи) або складання державних іспитів працівникам, за їх бажанням, може бути надано додатково ще один - два вільних від роботи дні на тиждень без збереження заробітної плати.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини