Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строк подання заявок на виплату 8 тис. грн подовжено

Реклама

Держава почала впроваджувати 3 нові програми підтримки українців, які можуть постраждати через січневий карантин зимових канікул. Це: програма “Допомога працівникам та ФОП - 8 тис. грн”, “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” та “Одноразова компенсація суб'єктам господарювання ЄСВ”.

Подача заявок на першу з програм (так звану “8 тис. грн”) продовжена до 31 грудня, на дві інші необхідно подати документи до 21 грудня.

Про це повідомили у Мінекономрозвитку.

“Такі терміни встановлені, оскільки більшість виплат ми плануємо здійснити до кінця року. По суті, до того моменту, коли люди підуть на січневий карантин. Наша ціль - щоб підприємці і працівники отримали кошти до локдауну і змогли пережити його в спокійному форматі. Ми намагалися зробити максимально спрощений порядок подачі заявок з мінімальним переліком документів”, - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Міністр додав, що є чіткий Перелік видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв'язку з посиленням карантину і які підпадають під реалізацію програм.

З урахуванням цього Переліку реалізовуються 2 програми - “8 тыс. грн” (через портал “Дія” та “Компенсація ЄСВ” (через регіональні ДПС).

3-я програма “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” не привязана до Переліку та реалізується через регіональні Центри зайнятості.

Про те, як отримати допомогу 8000 грн і яким КВЕДам обмежили роботу, читайте тут

Податкові канікули та виплати ФОПам - не звільняють підприємців від обов'язкового подання звітності. Отримайте найпростіший сервіс формування і подання звітів для ФОП усього за 338 гривень на рік

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини